Wednesday, January 19, 2022

Glasvægge til verdenskulturelt museum i Odense: H.C. Andersens Hus

I slutningen af 2021 blev de sidste detaljer sat på plads i det nye H.C. Andersens Hus, og nu kan museet i Odense Centrum endelig byde eventyrlystne gæster velkommen til verdens mest kendte eventyrforfatters litterære univers. Huset med sin enestående, drømmende arkitektur er tegnet af den internationalt anerkendte japanske arkitekt Kengo Kuma, og DEKO har haft glæden af at levere og montere glasvægsløsninger til det verdenskulturelle byggeri.

Organisk og eventyrlig arkitektur

Sammen med Cornelius + Vöge Arkitekter vandt Kengo Kuma & Associates projektkonkurrencen om det nytænkende museum for H.C. Andersens eventyrer med visionen om en underjordisk hemmelig have. Museet udgør omkring 5600 m² og er på overfladen konstrueret som cirkelrunde pavilloner, der forbinder bygningen under jorden, hvor to tredjedele af selve museet er at finde. Alle elementer ved byggeriets arkitektur udgør runde, organiske former, som bidrager til at skabe et legende og eventyrligt udtryk. En særegen arkitektur, der krævede byggeteknisk snilde og forsigtighed, og her var montagen af glasvæggene ikke nogen undtagelse.

DEKO har blandt andet leveret og monteret både DEKO FG fuldglasvægge med og uden lydglas og DEKO FG Fire brandglasvægge til husets børneunivers, Ville Vau. Børneuniverset fordeler sig på tre niveauer, der hver indbyder til henholdsvis fantasi, læring og kreativ udfoldelse. I den underjordiske del af børneuniverset danner Andersens eventyrer rammen for et legende eventyrland, mens stueplan og førsteetage udgør et læringsrum og et atelier til børnenes frie afbenyttelse.

Til det cirkelrunde trappeareal i Ville Vau ønskede arkitekten et særligt udtryk for væggene; glasset skulle mere eller mindre synes at stige op af gulvet, så det matchede resten af husets magiske arkitektur. Derfor monterede vi her glassene, der målte op til mere end tre meter i højden og 120 cm i bredden, uden skinner i siden, men med skjulte top- og bundskinner, hvilket gav de store glasflader den ønskede svævende effekt blandt de rå træelementer.

Tættere på H.C. Andersens litterære univers

Det nye H.C. Andersens Hus er ikke bare et kærkomment museum til ære for en af historiens mest anerkendte forfattere, men det er også et arkitektonisk monument, der bringer Andersens historier til live. Hos DEKO er vi glade for at have taget del i indretningen af det særegne byggeri - H.C. Andersens Hus, som med sine drømmende omgivelser bringer besøgende verden over tættere på H.C. Andersens liv og eventyrlige verden.

Kontakt os på telefon 43 55 77 11, hvis vi også skal hjælpe dig med indretningen af dit næste byggeprojekt.

Arkitekt: Kengo Kuma & Associates
Udstillingsdesign: Event Communications Limited, London

Om os

Nyheder