Wednesday, October 26, 2022

DEKO & Wallmakers på Building Green 2022: Genbrug og genanvendelse af byggematerialer i stærkt leverandørsamarbejde

Grøn omstilling kræver inspiration og samarbejde. Kig forbi vores stand på årets Building Green og få en snak om nyskabende indretningsløsninger til bæredygtigt byggeri. Vi præsenterer grønne nyheder som en skillevæg af genbrugte termoruder og sprosser fra affaldstræ samt et vægsystem med 25 % reduceret aluminiumforbrug.

Bæredygtighed og klimamål er blevet essentielle parametre inden for byggeri – og med god grund. Ifølge tal fra Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg tegner byggeriet sig for cirka 30 % af CO2-udledningen i Danmark, og sektoren står for cirka 35 % af al affaldsproduktion.

Building Green, der finder sted 2.-3. november 2022 i Forum, København, sætter fokus på byggebranchens ansvar og muligheder set i lyset af disse udfordringer.

Vi udvikler for at skabe bæredygtighed

DEKO og Wallmakers vil naturligvis gøre deres del – og gerne lidt ekstra. Vi ønsker at tage ansvar i den nødvendige omstilling i branchen. Samtidig er vi også ydmyge over for udfordringen og erkender, at der ligger meget arbejde forude.

Som virksomhed arbejder vi med innovative indretningsløsninger, der giver mening.

Bæredygtighed handler ikke kun om at udvikle grønne produkter; de skal også være rentable. Det nytter ikke at have et klimavenligt produkt, hvis det er enormt dyrt. Bæredygtighed betyder netop, at tingene skal hænge sammen, også økonomisk, og det er, hvad vi konstant arbejder på, forklarer Chief Technical Manager Anders Hem-Jensen.

Meningen med messen er bl.a. at blive inspireret til nye bæredygtige produkter, og vi indgår meget gerne i en dialog om innovative løsninger. Det var f.eks. tilfældet i 2018, da Henning Larsen Architects (HLA) besøgte Wallmakers’ stand, og snakken faldt på et kommende bæredygtigt projekt, KAB-huset på Enghavevej 81 i København. Dialogen førte til et tæt samarbejde mellem HLA og Wallmakers om at genanvende og forvandle overskudstræ fra møbelindustrien til unikke dør- og vægløsninger. Resultatet kan nu beskues på Enghavevej, og du kan læse mere om projektet her.

Her er en forsmag på, hvad vi præsenterer på Building Green.

Skillevæg af genbrugte termoruder

Genbrug er en af de mest effektive metoder til at mindske mængden af affald. DEKO har i samarbejde med a:gain udviklet en ny type skillevæg, hvor al glas kommer fra gamle termoruder.

Da produktionen af ruderne ikke indgår, sparer vi en masse CO2. Derudover opnår vi også en besparelse ved at bruge sprosser fra affaldstræ, fortæller Sustainability Project Manager Simon S. B. Jensen.

Vægsystem med 25 % reduceret aluminiumforbrug

Ud over genbrug arbejder DEKO konstant på et mere bæredygtigt materialeforbrug. Andelen af genbrugsaluminium i vores produkter stiger, og på Building Green præsenterer vi et nyt vægsystem med mindre aluminium.

Produktet er en opgradering af vores kendte fuldglasvæg, men med et reduceret aluminiumforbrug på cirka 25 %. Derudover har vi skiftet leverandørstrategi, så vi prioriterer leverandører tæt på produktionen og sparer derved på CO2-udledning ifm. transport,” siger Simon S.B. Jensen.

Fortsat fokus på træ

Træ er det mest klimavenlige byggemateriale, da det nedsætter drivhusgasudledningen, medvirker til at fjerne kulstof fra atmosfæren og ikke mindst kan genbruges igen og igen. Træ er og var det bærende element i Wallmakers' løsninger til KAB-huset, og vi fortsætter med at udvikle bæredygtige produkter med træ som omdrejningspunkt.

Se det fulde Building Green program og tilmeld dig gratis her.

Om os

Nyheder