Monday, March 1, 2021

Spred dagslyset til flere etager med brandsikkert gulvglas

Naturligt dagslys kan man aldrig få nok af. DEKO HG Fire gulvglas gør det muligt at videreføre dagslyset til underliggende etager og områder af bygningen, hvor det tidligere ikke har været muligt. Samtidig giver gulvglasset mulighed for at lege med arkitekturens kunstneriske udtryk og skabe visuel spænding.

Lyd-, brand- og bæresikker stålkonstruktion

For at efterkomme de høje lovmæssige krav til både brandmodstand og bæreevne monteres DEKO HG Fire glaselementerne i en brandsikker underkonstruktion af stål, som indbygges i etagedækket. DEKO HG Fire er i sin helhed brandtestet som både REI 30 og REI 60 konstruktion og har en høj bæreevne med maksimal belastning på 5kN/m² samt en lydreduktion på op til Rw 55 dB.

Glaselementerne leveres i størrelser op til cirka 2 m² og kan monteres enten enkeltvist eller som flere elementer i forlængelse af hinanden, båret af stålkonstruktionens L- og T-profiler. Gulvglasset leveres som standard med sort silketryk i glassets kantzone for at dække den underliggende stålkonstruktion. De bærende glaselementer kan efter ønske også udføres uden brandklassifikation.

Svævende fornemmelser i Mærsk Tårnet

Til hvert projekt produceres DEKO HG Fire glaselementerne altid individuelt i størrelse og udtryk og kan også leveres med skridsikkert silketryk i forskellige mønstre og farver. På den måde kan du tilpasse gulvglasset og få en visuelt spændende gulvløsning, der spreder dagslys mellem etagerne og giver indretningen et unikt præg.

Mærsk Tårnet, designet af C.F. Møller Architects, er et godt eksempel på, hvordan man med dekorative glaselementer kan give arkitekturen et lyst og legende udtryk. Det 14 etager høje Mærsk Tårn er prydet med cirkelrunde DEKO HG Fire gulvglaselementer, der med deres transparens drager blikket nedad, så man med svævende fornemmelse kan se gennem glasset på de underliggende etager. De runde glaselementer spreder naturligt dagslys gennem bygningen og bringer spænding til tårnets indvendige byggeri. Derudover sætter glassets runde former prikken over i’et på resten af tårnets cirklende indretning.

Realiser dine arkitektoniske drømme

Med høj bæreevne, brandklassifikation og lydisolering kan DEKO HG Fire gulvglasset benyttes i alle typer bygninger. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Se flere billeder af vores mange gulvglasløsninger og find inspiration til, hvordan man med dekorative glaselementer kan lege med bygningens indvendige komposition.

Ønsker du en gulvglasløsning til dit byggeri?

Så kontakt DEKO på telefon 43 55 77 11 og lad os hjælpe dig med at realisere dine arkitektoniske drømme.

Om os

Nyheder