Thursday, August 10, 2023

Nyt rådhus som transparent vartegn i Høje-Taastrup

Med sine 8 etager plus tagterrasse og kælder udgør det nyopførte rådhus i Høje-Taastrup et vartegn, hvor man fra taghaven har et 360-graders udsyn over byen. Den transparente facade er arkitektonisk markant og inviterer indenfor i et ligeledes transparent kontormiljø, som understøtter samarbejde og demokratiske processer i et indbydende borgernes hus.

Elegante og strømlinede glasprofiler

Rådhuset er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med ALL og COWI, og Casa har stået for byggeriet. DEKO har til 8 etager leveret DEKO FG fuldglasvægge og DEKO FG Fire brandgodkendte fuldglasvægge samt karme og døre med overblokke. I toppen ud mod atriumet ses DEKOs FG Fire Clear, og på alle etager går karme og lydglas fra gulv til loft, hvor overblokken over dørene får det til at se ud som om, at også dørene går fra gulv til loft.

Entrepriseleder Casper Stjer Fermi-Erichsen fra DEKO fortæller:

– Det har været et omfattende og spændende projekt for os, hvor det har været en proces at nå præcist frem til, hvad arkitekt og bygherre ønskede at opnå. Stilmæssigt er profilerne fra DEKO malet i en speciel RAL-farve, 7021, som er en mørk grå nuance. For at undgå synlig kabelføring har vi trukket ledninger til kortlæsere og tablets inde i profilerne, hvilket giver et strømlinet visuelt udtryk. Vores DEKO FG fuldglasvægge findes på alle etagerne, men talrigest på førstesalen. På de øvrige etager er der til gengæld flere af brandvæggene, forklarer Casper Stjer Fermi-Erichsen, og fortsætter:

– Alle kontorer og mødelokaler i det nye rådhus har glasvægge. Enkelte af dem har efterfølgende fået påsat folie med delvis mattering eller dekorationer. Der er tale om 17 mm lydglas med lyddæmpende folie imellem.

Brandgodkendelse som helstøbt løsning

Særligt for DEKOs produkter er, at brandgodkendelsen kommer som en helstøbt og samlet løsning, og ikke kun for hver enkelt del for sig. Dette gælder også de udvendige hjørner, hvor glassene er skåret i gering og støder nydeligt op imod hinanden i en vinkel på 45 grader.

Byggeriets højde var en praktisk udfordring

Til byggeriet har DEKO leveret omkring 750 m² lydglasvægge og 300 m² brandglasvægge, samt døre, karme og overblokke. Entrepriselederen tilføjer, at det var en praktisk udfordring at få de mange glasvægge hejst op igennem alle etagerne. Glasvæggene blev hejst op udefra med mobilkran via tagterrassen, og blev isat med smartlift, hvor glassene suges fast. Inde i atriumet stod en mobilkran til at lifte op fra atriumsiden.

Om os

Nyheder