Wednesday, June 17, 2020

Det behøver ikke altid at være så firkantet

Organiske former og bløde kurver har længe hittet i indretningen af mange typer bygningsmiljøer, og trenden ser ud til at fortsætte. Midt i alt det lineære og kantede er runde og kurvede glasvægge et frisk pust, der både skaber lyse og åbne arbejdsområder og samtidig tilfører rummet velvære og wauw-faktor.

Runde glasvægge - nøglen til velvære og velbehag

I kølvandet på en periode, hvor rene former og lige linjer har været i højsædet, går trenden nu mod afrundede hjørner og cirkulære detaljer – og det ses da også mere og mere i indretningen af bl.a. kontormiljøer. De afrundede linjer og bløde former siges at være nøglen til velvære og velbehag, da de er behagelige at kigge på og har en særlig venlighed over sig.

Hos DEKO behøver en glasvæg ikke at være firkantet. Vi har stor succes med buede glasvægsløsninger til indretning af erhvervs- og institutionsbyggeri. Glasvæggene består af helt eller delvist kurvede glas og udføres som cirkelrunde eller amøbeformede rum eller som kantstillede lige glasvægge i buet form, der danner afrundede linjer og bølgende former.

De buede glasvægsløsninger er populære, da de giver mulighed for at skabe et anderledes og helt unikt udtryk. De tilfører rummet wauw-faktor og en legende karakter og kan være med til at fjerne den hårdhed, der kan opstå i et rum med meget få indretningselementer. Vi tilbyder vores buede glasvægge i mange varianter med mulighed for at indbygge specielle brand- og lydglas. Imellem de buede glas kan tilhørende døre i massivt træ eller glas monteres.

Specialdesignede løsninger med fokus på innovation

DEKO har stor erfaring i at løse teknisk krævende og komplekse opgaver i samspil med arkitekter og bygherrer. Axel Towers i København er et godt eksempel på en buet glasvægsløsning i typen DEKO FG Nature med kantstillet lige glas, hvor præcisionsarbejde og innovation har været i fokus.

Bygningens karakteristiske runde former, der går igen både ude og inde, har krævet specialudviklede løsninger med glas, trækarme og -profiler i buet form. Det samlede udtryk er helt unikt, og selvom glasvæggene er udført kantede, fremstår de snorlige i buet form, hvilket kræver stor teknisk og kreativ forståelse.

Runde gulvglas med brandklassifikation

DEKO tilbyder også runde horisontale gulvglas, som gør det muligt at videreføre dagslyset til underliggende etager – og derved udnytte lyset i områder af bygningen, hvor det tidligere ikke har været muligt. Ud over de åbenlyse fordele ved øget udnyttelse af det naturlige lys, så er de runde gulvglas også et dekorativt element i en ofte ensartet og massiv gulvkonstruktion.

Vi hylder vi de runde former! Se og find inspiration i vores mange buede glasvægsløsninger i galleriet herunder.

Ønsker du en buet glasvægsløsning til dit byggeri, kontakt DEKO for yderligere information på telefon 43 55 77 11, og hør, hvordan vi kan gøre din vision til virkelighed.

Om os

Nyheder