Wednesday, December 9, 2020

Trofast forhandler gennem 35 år: ”Vi er lidt ligesom en stor familie”

I 1985 blev der givet hånd på et samarbejde mellem DEKO og GHV – et partnerskab, der senere skulle vise sig at knytte nære og stærke bånd. Efter 35 år er GHV ikke alene DEKOs ældste forhandler. De er vores kære kolleger og en del af familien.

Vi er klar. Kaffen er hentet, og skærmen viser, at skype-opkaldet er gået igennem til vores kollega Thomas fra GHV i Norge. Thomas Gamman Andersen har været hos GHV siden 2008, hvor han bl.a. har arbejdet med projektledelse, IT og nu er virksomhedens salgs- og marketingleder. I dag har han taget sig tid til en uformel samtale med os om DEKO og GHV’s partnerskab gennem tiden.

”Hvorfor blev DEKO valgt som jeres leverandør?”

Samarbejdet mellem DEKO og GHV blev etableret i 1985 af hver af virksomhedernes grundlæggere, Poul Krogh og Stein Børre Kolstad. GHV er en norskejet virksomhed fra 1972, der tilbyder kvalitetsløsninger til systemindretning, og da DEKO kunne tilbyde let monterbare vægsystemer, var det dengang oplagt at vælge DEKO som leverandør, fortæller Thomas.

I al den tid, Stein var i GHV, var der ingen andre leverandører, der kunne tilbyde vægsystemer med så få komponenter, som DEKO. ”De få komponenter var - dengang som nu - en fordel, da det gør montagen nem og effektiv”, siger han og tilføjer: ”Derudover er DEKO et kvalitetsmærke, der tilbyder mange fine og veldokumenterede løsninger med brand- og lydegenskaber. Der er ikke mange leverandører, der er ligeså gode som DEKO til at arbejde med dokumentation”.

GHV er en prisværdig samarbejdspartner og dygtig forhandler af DEKOs produkter, og derfor er samarbejdet gensidigt veltjent. Men vi bliver også hurtigt enige med Thomas om, at partnerskabet måske ikke havde rundet de 35 år uden de bløde værdier og den nære relation, vi har opbygget.

”Vi er lidt ligesom en stor familie”

Som DEKOs grundlægger, Poul Krogh, engang svarede til spørgsmålet om, hvad det kræver at drive en virksomhed: ”Det handler om kontakten mellem mennesker. Den personlige relation udløser både respekt og tillid til hinanden, og dermed et fantastisk samarbejde”. At have nære relationer er nemlig én af de vigtigste byggesten for en sund forretning. For med respekt og tillid følger også en gensidig solidaritet. Ifølge Thomas er det netop disse egenskaber, der ligger til grund for, at samarbejdet mellem DEKO og GHV har holdt ved gennem så mange år.

”Vi oplever, at DEKO er en trofast og solidarisk leverandør, som man altid kan regne med. Det er aldrig en selvfølge, at man har en leverandør, hvor man gensidigt hjælper hinanden, når der er brug for det”, siger han. ”DEKO er mere end blot vores leverandør – vi er lidt ligesom en stor familie.

Formalitet skaber rammer, men det bringer også barrierer med sig. Så selvom man er forretningspartnere, behøver det ikke altid være så formelt. Hos DEKO er vi taknemmelige for at have knyttet så nært et bånd til vores kolleger fra GHV. De første 35 år har været spændende – lad os tage 35 år mere.

Om os

Nyheder