Friday, March 24, 2017

Pandora

_Smykkevirksomheden PANDORA har fået nyt domicil på Havneholmen i København med plads til 550 medarbejdere. DEKO har stået for hele den indvendige tømrerentreprisen på det 14.000 kvadratmeter store byggeri beliggende helt ud til vandet, og DEKOs mangeårige erfaring med apteringsentrepriser og glasvægge har haft stor betydning for udførelsen af arbejdet. _

Glas er et bærende element både æstetisk og funktionelt ved PANDORAs nye hovedsæde på Havneholmen, og det er ikke en tilfældighed. Det nye domicil for den verdensomspændende smykkevirksomhed - som består af to bygninger på hver seks etager, der forbindes med en glasmellembygning - har en meget stærk miljøprofil. Ønsket fra bygherren og brugerne var at skabe et lavenergihus med mest muligt glas, og denne målsætning er opfyldt ved blandt andet at anvende glas både indvendigt og udvendigt. Det giver bygningen et optimalt lysindfald, hvilket er med til at reducere omkostninger til energi.

DEKO har sørget for hele den indvendige tømrerentreprise på bygningen, der dagligt skal være arbejdsplads for 550 medarbejdere. Opgaven har bestået i opsætning og montering af døre, lofter og vægge – og dermed også de mange glaspartier, som præger bygningen. Der er ligeledes opsat en kilometer vinduesplader.

”Det gør alverden til forskel at træde ind i en bygning som PANDORAs nye hovedsæde. Glasvæggene sikrer, at der helt ind i midten af bygningen er et naturligt lysindfald, som bidrager positivt til både energiregnskabet og arbejdsklimaet. DEKO har stået for det indvendige tømrerarbejde, og det har på mange måder været en spændende opgave, da PANDORA tilsvarende havde nogle høje krav til adgangskontrol og sikkerhedsforanstaltninger. Netop disse krav samt vores erfaring er nogle af grundene til, at vi blev valgt til at løse opgaven,” siger salgschef for DEKO, Torben Rytter.

DEKO påbegyndte arbejdet på det 14.000 kvadratmeter store byggeri i oktober 2015, og virksomheden har i gennemsnit haft ca. 20 tømrer på opgaven. Arbejdet stod færdigt umiddelbart inden sommerferien. Bygherre på projektet er PFA, og bygningen er udviklet af SKANSKA med KPC som hovedentreprenør. PANDORAs nye hovedsæde er en del af PLAZA, som foruden de to nye kontorbygninger (bygning II og III) består af en tredje bygning PLAZA I, der i dag huser to boligselskaber. DEKO var tilsvarende med til at løse tømreropgaven på PLAZA I.

”Vi har tidligere arbejdet med KPC på tilblivelsen af PLAZA I, så vi var bekendt med både krav til og udfordringer ved byggeriet. På grund af PLAZA-bygningernes placering ved vandet, er det en noget trængt byggeplads at komme til, men vi fik en del erfaringer fra den første bygning. Denne erfaring kombineret med god sparring og dialog med KPS's byggeledelse har været givtigt i forhold til at skulle udføre arbejdet på PANDORAs kontorbygning,” siger Torben Rytter.

PLAZA-bygningerne er placeret på Havneholmen - en mindre bydel beliggende mellem Islands Brygge og Kalvebod Brygge i København. Området består af en blanding af kontorer, eksklusive boliger, caféer og butikker.

Om os

Nyheder