Friday, March 24, 2017

Dokk1 Aarhus

Dokk1, tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, er Skandinaviens største offentlige bibliotek og en del af projektet Urban Mediaspace, som er Aarhus Kommunes største anlægsprojekt nogensinde. Projektets formål er at omdanne Aarhus’ tidligere industri- og færgehavn til et levende byrum præget af åbenhed fra inderst til yderst. I toppen af bygningen er der indrettet administrations-lokaler. Glasbygningen nedenunder er transparent 360 grader rundt, så alle aktiviteter i huset kan ses udefra, mens brugere inde i bygningen får en helt unik udsigt til vandet, havnen, skoven og byen.

Glas- og mobilvægge tilpasset bygningens arkitektur

DEKO har leveret og monteret indvendige glas- og mobilvægge, der er tilpasset husets unikke arkitektur. Arkitektens ønske om fuld transparens 360 grader rundt i bygningen samt de høje krav til lyd- og brandsikkerhed krævede glaspartier i samme design, som både i størrelse og konstruktion lå langt ud over, hvad der på daværende tidspunkt var tilgængeligt på markedet. DEKO måtte derfor tænke i nye baner og tilpasse standardprodukterne til projektet og videreudvikle sammenfugede brandruder i hidtil usete størrelser, der kunne godkendes samt udvikle projekttilpassede profiler.

DEKO FG Fire brandgodkendte fuldglasvægge

For brandpartiernes vedkommende tog vi udgangspunkt i vores standard FG Fire fuldglasvægge med smalle aluminiumkantprofiler, som det er lykkedes at videreudvikle, så man undgår de normale profilsamlinger imellem glas. I stedet har vi udviklet en metode til lodret samling af fuge imellem glasskiverne, så de unikke ubrudte glasflader, som projektet krævede, opnås. Dimensionerne på de enkelte ruder når helt op til 1,5 x 3,0 meter, hvilket ingen andre tidligere har kunnet levere i brandtestet og godkendt system.

DEKO FG Silent fuldglasvægge med høj lydreduktion

Ud over brandsikre glasvægge var der i områder behov for glasvægge med meget høj lydreduktion i samme design som brandglasvæggene – med fuge i lodrette samlinger og smalle aluminiumprofiler ved kanter. Til dette blev der anvendt DEKO FG Silent fuldglasvægge, hvor glasset har en lydreduktion på op til 50 dB – også i meget store formater og med tilhørende dørsystem. På den måde sikrer glaspartierne, at dagslyset uhindret kan passere rundt i hele bygningen, samtidig med at lyden reduceres i tilstrækkeligt omfang til at sikre et behageligt akustisk miljø for bygningens brugere.

DEKO har i alt leveret og monteret 2500 m² glasvægge og 150 stk. glasdøre i DEKO FG, FG Silent og FG Fire fuldglasvægge – alle i samme smalle design.

DEKO MV mobilvægge

Vores afdeling i Pandrup har ligeledes leveret og monteret fleksible DEKO MV mobilvægge i lydklasse 59 dB med klasse 1 plader og overflader i både højtrykslaminat og ægte birkefineroverflade. Herudover er der udført DEKO MV Glass helglasmobilvægge i b.la. caféområdet. Herved overholdes både lyd- og brandkrav samt gennemsigtighed uden at gå på kompromis med ønsker til overflader, fleksibilitet og parkeringer.

Om os

Nyheder