Tuesday, February 26, 2019

DEKO præger Formula Automobiles nye domicil

Formula Automobile er Danmarks eneste autoriserede forhandler af Ferrari og Maserati, og DEKO havde fornøjelsen af at være med til at stable det nye domicil på benene og skabe det ultimative showroom i Kgs. Lyngby.

Det er en fryd at kaste blikket på en skinnende Ferrari eller Maserati, og ikke mindst en sand drengedrøm at opleve alle de nyeste modeller samlet på 8.500 m². Men hvad komplimenterer de eksklusive biler mere end et majestætisk domicil med indvendigt stilrent design og høje glatte glaspartier i mørkdæmpede farver, som skønhederne kan spejle sig i?

For at henlede opmærksomheden på de eksklusive biler, så kalder Formula Automobile på en minimalistisk og diskret arkitektur til bilhuset, og i den anledning har DEKOs projektledere og tømrersvende haft fornøjelsen af et særligt spændende projekt.

Tilpasning til bilernes design og brand

Allerede ved indgangen til det store bilhus bydes man velkommen i foyeren af en dekorativ og profilfri glasvæg med Ferraris velkendte røde temafarve. Der skal ikke herske nogen tvivl om bilernes og brandets prominente kvalitet.

Hele domicilet har samme gennemgående tema og design for henholdsvis Ferrari og Maserati, som produkterne skulle tilpasses. Derfor har DEKO leveret og monteret DEKO FG fuldglasvægge og DEKO FV Glass foldevægge med særligt farvede glaspartier i både røde, røg- og bronzefarver. Det mørke transparente glas har samme glansfulde overflade som bilerne selv, og der kastes derved en skinnende refleksion på væggene som beriger blikket med alle bilernes vinkler.

Slanke profiler og ingen synlige glassamlinger

Ydermere er alle DEKO FG glasvægge og DEKO FV Glass foldevægge monteret med enkelte slanke profiler, profilfrie i bund og sider med klarglassamlinger af silikone. På den måde er overgangene mellem glaspartierne skjulte, og både glasvægge- og døre fremstår som en perfekt helhed.

Glasskydedørene er ligeledes skjult - monteret i toppen med diskrete skinneløsninger, så de også får den glatte glasflade og virker svævende i rummet. Et eksklusivt domicil kan aldrig have for mange unikke detaljer, og udover spændende elementer som runde glasformer, høje glaspartier og specialfarvet glas – så skal der da også være karakteristiske flader med Ferraris printfolie på. Den foliebeklædte vægs hængsler er placeret fuldstændig plant med døren, så man ved første øjekast ikke lægger mærke til, at væggen faktisk kan åbnes og benyttes som indgang til et andet rum.

En spændende udfordring

Et stort og velkendt brand kræver helt særlige designløsninger, og for DEKO har netop de høje krav til design og minimalisme været en spændende udfordring, som kun har givet mere erfaring og flere kompetencer på området.

”Formula Automobile er et stærkt brand, med store ambitioner. Dette har stillet høje krav til designet af deres nye domicil, hvor DEKOs glasvægge, langt hen ad vejen, har været omdrejningspunktet for arkitekturen. De høje krav til design har gjort projektet til noget helt særligt for DEKO, som har fået skubbet grænserne for de muligheder vi fremover kan tilbyde. For mig personligt, har det også været en helt speciel opgave, som undervejs har gjort mig mange erfaringer rigere.” siger Patrick T. Larsen, som har været DEKOs entrepriseleder for projektet.

DEKO påbegyndte montagen i slutningen af oktober 2018, og allerede på dagen d. 31. januar i det nye år, kunne Formula Automobile fejre den officielle åbning af deres skinnende nye domicil.

Om os

Nyheder